Foglalkozás egészségügy

Letölthető dokumentumok:
Beutalás munkaköri orvosi alkalmassági vizsgálatra 1
Beutalás munkaköri orvosi alkalmassági vizsgálatra 2

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 58. §-a értelmében a munkáltató megfelelő szakképesítéssel rendelkező szakdolgozókból álló foglalkozás-egészségügyi szolgálatot köteles biztosítani munkavállalói részére. Ennek a feladatnak az átvállalását kínálja a Misszió Egészségügyi Központ a munkáltatók számára. Intézményünk a foglalkozás-egészségügyi alapellátást foglalkozás-egészségügyi szakvizsgával rendelkező orvossal és foglalkozás-egészségügyi szakasszisztenssel biztosítja.

A foglalkozás-egészségügyi ellátás hatékonysága minden esetben a három fél (munkavállaló, munkáltató, foglalkozás-egészségügy dolgozói) szoros együttműködésén múlik. A Misszió Egészségügyi Központban a vizsgálatok nyilvántartása számítógépes rendszeren történik. Az előnyök közé sorolható, hogy időpontra érkezik a dolgozó, így a lehető legkevesebbet hiányzik munkahelyéről, valamint minden vizsgálat elvégzése egy helyen történik. A munkavállaló minden vizsgálat alkalmával „Elsőfokú munkaköri alkalmassági vélemény”-t kap. Amennyiben a vizsgált személynél bárminemű betegséget, rendellenességet észlel a szakorvos, úgy a további vizsgálata, kezelése térítésmentesen történik intézményünkben.

Ezen ellátási forma nem tartozik a társadalombiztosítás által finanszírozott ellátások közé, így a Misszió sem tudja biztosítani térítésmentesen ellátottai számára. A térítési díj a Magyar Orvosi Kamara Foglalkozás-egészségügyi Szekciója által megállapított mindenkori összeg. A szolgáltatásról az ápolási igazgató, Konrád Gáborné ad előzetes tájékoztatást, felvilágosítást a 28/389-618-as telefonszámon vagy személyesen.

Várjuk a munkáltatók jelentkezését, előre is megköszönve bizalmukat!

Az alábbiakban röviden ismertetjük a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat célját és formáit:

A vizsgálat célja a vizsgálatra kerülő munkavállalók egészségének védelme, a munkahelyi balesetek és a foglalkozási megbetegedések megelőzése.

A vizsgálat lehet előzetes: állapotfelmérés, illetve a munkavállaló adott munkakörben való alkalmasságának megállapítása;

    a vizsgálat tartalma: teljes labor, EKG, belgyógyászati, látás- és idegrendszeri vizsgálat, valamint elbeszélgetés-kikérdezés; nyilatkozat a munkavállaló részéről, hogy nincs eltitkolt betegsége,

időszakos:

    gyakorisága: fizikai dolgozók esetén évente, adminisztratív és egyéb munkakörök esetén kétévente, gyakrabban, ha a dolgozó hosszú betegállomány után áll munkába;

a vizsgálat tartalma: teljes labor, EKG, belgyógyászati, látás- és idegrendszeri vizsgálat, valamint elbeszélgetés-kikérdezés;

soron kívüli vizsgálat: ha olyan behatás éri a munkavállalót, ami zavarja a munkáját, illetve az egészségi állapotában változás történik. záró vizsgálatok: a munkavállaló munkaviszonyának megszűnésekor, az esetleges egészségkárosodás felmérése.

kiegészítő vizsgálatok: ha az előzőekben felsorolt vizsgálatok kóros eltérést mutatnak, akkor ismételt vagy szakorvosi vizsgálatot kérnek, illetve a foglalkozás-egészségügyi szakorvos értesíti a munkavállaló háziorvosát.