Menedzserszűrés

Főoldal 5 Menedzserszűrés

Célja

A menedzserszűrés célja a leggyakoribb betegségek kockázati tényezőinek feltárása, a betegségek kialakulásának megelőzése, szükség esetén a lehető legkorábbi gyógykezelés alkalmazása és az egészséges életmód kialakításával az emberek egészségének megőrzése.

A menedzserszűrés tehát alapvetően megelőző tevékenység, alkalmazásával a megbetegedések többsége a tüneteket még nem mutató, rejtett szakban felfedezhető, így jól befolyásolható, gyógyítható.

Az optimális módon végzett szűrési rendszer kialakítása az egyénnek, a családoknak, a munkáltatónak és a társadalomnak egyaránt érdeke, mert költségkihatása kedvezőbb, mint a kialakult betegségek ellátásának finanszírozása, illetve a kieső kereset hiánya. A meghatározott időben végzett, összehangolt vizsgálatokkal megelőzhető, hogy az egyén különböző időpontokban megszervezhető kivizsgálások miatt kiessen a munkavégzésből.

 

Az optimális szűrési program kritériumai:

  • menedzserszűrési program a szakma szabályai szerint kerül kialakításra
  • csak olyan vizsgálat végezhető szűrőprogram keretében, melynél mérhető az eredmény
  • a vizsgálatok korszerűek
  • a feltárt adatok informatikailag rögzítettek, értékelhetők és visszakereshetők
  • a menedzserszűrések periodikusan, évente ismételtek, rendszeresek
  • a beteg irányítása, és követésének kidolgozása

A menedzserszűrések elvégzése a Veresegyházi Misszió Egészségügyi Központban történik, előre egyeztetett időpontban, a szerződő felek munkarendjének, igényeinek figyelembe vételével. Az alapszűrés elvégzése kb. fél napot vesz igénybe.

Az elvégzett vizsgálatok eredményeiről összefoglaló orvosi jelentést állít ki a Misszió Egészségügyi Központ szakorvosa, és szükség esetén javaslatot tesz a páciens háziorvosa felé további vizsgálatok elvégzésére, az életvitelben, életmódban szükséges változtatásokra.

A vizsgálatok díja árlistában rögzített, a páciens pontos tájékoztatást kap az összegről és a fizetés lehetséges módjairól. A Veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ adott esetekben az árlistától eltérhet, kedvezményt adhat. (pl.: visszatérő egyének, nagyobb létszám egy munkahelyről, stb.), ezt a felek külön megállapodásban előre rögzítik.

A szűrési program ára tartalmazza az eredmények informatikai nyilvántartását, tárolását, ami lehetővé teszi a későbbiekben az esetleges állapotváltozások folyamatos nyomon követését. Az adatkezelés az adatvédelmi jogszabály előírásainak megfelelően történik.

Részletes tájékoztatás személyesen a Veresegyházi Misszió Egészségügyi Központ recepciójánál vagy az alábbi telefonszámokon kérhet.

+36 28 389 625

tájékoztatás

+36 28 389 626

tájékoztatás