Menedzserszűrés

A szűrővizsgálatok célja a leggyakoribb betegségek kockázati tényezőinek feltárása, a betegségek kialakulásának megelőzése, szükség esetén a lehető legkorábbi gyógykezelés alkalmazása és az egészséges életmód kialakításával az emberek egészségének megőrzése. A szűrés tehát alapvetően megelőző tevékenység, alkalmazásával a megbetegedések többsége a tüneteket még nem mutató, rejtett szakban felfedezhető, így jól befolyásolható, gyógyítható.

Az optimális módon végzett szűrési rendszer kialakítása az egyénnek, a családoknak, a munkáltatónak és a társadalomnak egyaránt érdeke, mert költségkihatása kedvezőbb, mint a kialakult betegségek ellátásának finanszírozása, illetve a kieső kereset hiánya. A meghatározott időben végzett, összehangolt vizsgálatokkal megelőzhető, hogy az egyén különböző időpontokban megszervezhető kivizsgálások miatt kiessen a munkavégzésből.

Az optimális szűrési program kritériumai:

    • – szűrési program a szakma szabályai szerint kerül kialakításra

– csak olyan vizsgálat végezhető szűrőprogram keretében, melynél mérhető az eredmény

– a vizsgálatok korszerűek

– a feltárt adatok informatikailag rögzítettek, értékelhetők és visszakereshetők

– a szűrések periodikusan, évente ismételtek, rendszeresek

– a beteg irányítása, és követése kidolgozott

A szűrések elvégzése a Misszió Egészségügyi Központban történik, előre egyeztetett időpontban, a szerződő felek munkarendjének, igényeinek figyelembe vételével. Az alapszűrés elvégzése kb. fél napot vesz igénybe.

Az elvégzett vizsgálatok eredményeiről összefoglaló orvosi jelentést állít ki a Misszió Egészségügyi Központ szakorvosa, és szükség esetén javaslatot tesz a páciens háziorvosa felé további vizsgálatok elvégzésére, az életvitelben, életmódban szükséges változtatásokra.

A vizsgálatok díja árlistában rögzített, a páciens pontos tájékoztatást kap az összegről és a fizetés lehetséges módjairól. A Misszió Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. adott esetekben az árlistától eltérhet, kedvezményt adhat. (pl.: visszatérő egyének, nagyobb létszám egy munkahelyről, stb.), ezt a felek külön megállapodásban előre rögzítik.
A vizsgálatok ára tartalmazza az eredmények informatikai nyilvántartását, tárolását, ami lehetővé teszi a későbbiekben az esetleges állapotváltozások folyamatos nyomon követését. Az adatkezelés az adatvédelmi jogszabály előírásainak megfelelően történik.

A Misszió Egészségügyi Központ szűrési ajánlata

Részletes tájékoztatás:
Személyesen: Misszió Egészségügyi Központ recepciójánál
Telefonon: 06 28 389 625, 06 28 389 626