Étkeztetés

2021. január 11 – január 17.
2021. január 18 – január 24.
Allergén jelmagyarázat
A konyha NÉBIH minősítése

Normál és reform menünkből választhatnak azok, akik ebédjüket a Misszió konyhájának igénybevételével szeretnék megoldani. Ételeink a legszigorúbb minőségügyi előírásokat betartva kiváló minőségű alapanyagokból készülnek.
Egy normál ebéd ára (leves + második): 635 Ft. Reform ebéd ára (leves + második): 635 Ft.
Érdeklődni a pénzügyi osztályon, a 28/389-618-as számon lehet.

Vojta terápia

Dr. Vaclav Vojta professzor, gyerek neurológus és neurológus volt a reflexlokomoció felfedezője, a Vojta terápia és annak diagnosztikai rendszerének kidolgozója.

Vojta professzor munkássága alatt megfigyelte az agyi eredetű bénulásos gyerekeken, hogy terápia közben különböző jól meghatározott pozíciókban, jól meghatározott zónák ingerlése által a páciensek törzsén és végtagján nem tudatos ismétlődő motorikus reakciók váltódnak ki.

A Vojta terápia a központi idegrendszer ingerlésével, „a veleszületett, tárolt mozgásmintákat” aktiválja.

A Vojta terápia születéstől idős korig alkalmazható, javasolt:

  • a koraszülött csecsemőknél,
  • az agyi sérülések eredményeként fellépő mozgászavarok,
  • az alsó és felső végtagok perifériás idegsérülése esetén,
  • a különböző izombetegségek esetén,
  • a gerincoszlop funkcionális elváltozásai esetén,
  • a felső végtag, alsó végtag ortopédiai elváltozásai esetén,
  • csípő fejlődési rendellenességek
  • a légzés, nyelés, rágás funkcionális zavara esetén.

A terápia ellenjavallt:

– akut lázas, gyulladásos betegség ideje alatt
– különböző szív és izombetegség esetén
– terhesség alatt.

Az első alkalommal vizsgálatot végzünk, ezáltal felmérjük a páciens mozgási szintjét, ezt követően kialakítjuk a terápiás programot. A terapeuta a gyakorlatokat bemutatja, megtanítja a szülőnek, hozzátartozónak, a gyakorlatokat otthon naponta 3x-4x ajánlatos elvégezni. Egy kezelés/alkalom 5 és 20 perc közötti időtartamra korlátozódik.

A mozgásfunkció és a testtartás javulása, a fogás koordinálása, a vertikalizációban, a járásban, beszédben elért pozitív változás egész nap rendelkezésre állhat a terápián keresztül, így a páciensek kevésbé frusztráltak, magabiztosabbá vállnak. A szülők által végzett gyakorlatok megerősítik a szülő-gyermek kapcsolatot.

Tisztelt érdeklődők a Vojta terápia a Misszió Egészségügyi Központban immár elérhetővé vált Kanizsay-Pál Csilla Emese Vojta terapeuta, gyógytornász által.

Bejelentkezés módja:

Kanizsay-Pál Csilla Emese Vojta terapeutát a +36301660750 telefonszámon lehet elérni munkanapokon 8-15 óra között.
A Vojta terápiára nincs társadalombiztosítási általi finanszírozás, ezért igénybe vétele egyéni finanszírozás mellett vehető igénybe.
A vizsgálat, kezelés ára alkalmanként 6000 Ft.

Neurológiai magánrendelés

Dr. Bartos Andrea neurológia/ideggyógyászat 2001-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Jelenleg a kistarcsai Flór Ferenc Kórház Neurológia és Stroke osztályán dolgozom. Osztályos munkám mellett a Sclerosis Multiplex Ambulancián  is rendelek. Az ideggyógyászat az idegrendszer megbetegedéseivel foglalkozik, diagnózis felállításával, terápiával, követéssel. A leggyakoribb neurológiai jellegű panaszok: zsibbadások, bénulások, látászavarok, szédülés, egyensúlyzavarok, …

REUMATOLÓGIAI MAGÁNRENDELÉS

Dr. Lengyel Ágnes reumatológus szakorvos magánrendeléseRendelési idő:szerda: 14-16 óráigpénteken: 12-19 óráig (Misszió reumatológiai rendelőjében) Időpontot kérni az alábbi telefonszámon lehet munkaidőben 8-16 óra között, 30/254-36-01 Árlista: • Szakorvosi vizsgálat 12.000 Ft. • Kontroll vizsgálat (3 hónapon belül) 6.000 Ft. • Ízületi és gerinc melletti injekció: 5.000 Ft. • Egyéb helyi …

MOZGÁSSZERVI MAGÁNRENDELÉS: FIZIKÁLIS, MEDICINA REHAB

Soft lézer kezelések váll, gerinc, csipő, térd, sarok, kéz-láb kisizületi fájdalmakra dr. Komporály Éva, szakorvos asszisztens: Szádóczki Márta Rendelés ideje: szerda 16 órától Időpontfoglalás: 06 20 334 3928Árlista: • Szakorvosi vizsgálat(30 perc) 10.000 Ft • Kontroll vizsgálat (6 hónapon belül) 5.000 Ft • Soft lézer kezelés egy területre 4.000 Ft …