RENDELÉSEK
REHABILITÁCIÓS OSZTÁLY
EGYNAPOS SEBÉSZET
ÜGYELET
Váltás akadálymentes változatra

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 7-19 óráig
Cím: 2112 Veresegyház, Gyermekliget utca 30.
Előjegyzés: 06 28 389 625

ARS POETICA
ELÉRHETŐSÉGEK
EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK
MAGÁNRENDELÉSEK
"HÓNAPRÓL HÓNAPRA"
BETEGJOGI TÁJÉKOZTATÓ
BETEGELÉGEDETTSÉG
KÖZÉRDEKŰ ADATOK
PÁLYÁZATOK
GY.I.K.
GALÉRIA
TÁMOGATÓINK
ARCHÍVUM

Gyakran Ismételt Kérdések

Tisztelt Lakosság, Kedves Betegeink!

Engedjék meg, hogy egészségügyi ellátásukat érintő néhány kérdésben tájékoztassuk Önöket.
A finanszírozási szabályok értelmében intézményünk havi teljesítményének van felső korlátja, így az ezen felül teljesített ellátás kifizetése nem biztosított a társadalombiztosító részéről, továbbá a heti rendelkezésre álló szakorvosi óraszámmal nem gazdálkodhatunk az Önök igényei szerint, mert annak mértékét is a finanszírozó határozta meg.

Ez azt jelenti, hogy intézményünknek nem áll módjában szabadon bővíteni a szakorvosi óraszámokat a felmerülő igényeknek megfelelően, mert nem kapunk hozzá finanszírozást. Tehát úgy kell megszerveznünk az ellátást, hogy se a havi teljesítményt, se az előírt szakorvosi óraszámot ne lépjük túl, mert azon felül nincs rá anyagi fedezet. Ezen keretek között biztosítunk ellátást a hozzánk forduló lakosság számára.

A Misszió Egészségügyi Központnak ellátási kötelezettsége szigorúan véve csak Veresegyházra, Erdőkertesre, és Csomádra van, azonban a kistérséghez tartozó települések lakosai számára is biztosítunk szakellátást. Ez azt jelenti, hogy az alábbi települések lakosait fogadjuk: Csomád, Erdőkertes, Galgamácsa, Őrbottyán, Szada, Vácegres, Váckisújfalu, Vácrátót, Veresegyház. Ellátást biztosítunk a felsorolt települések háziorvosaihoz leadott TAJ-kártyával rendelkező kedves betegeinknek is.

Az ellátás igénybevétele előjegyzés alapján történik (kivéve a sürgős eseteket), időpont kérhető személyesen és telefonon. Tisztelettel kérjük Önöket, hogy amennyiben az előjegyzett időpontban nem tudnak megjelenni, úgy mondják le időpontjukat, hogy egy másik betegnek hamarabb tudjunk ellátást biztosítani, ezáltal az előjegyzési idő hossza is csökkenne.

Az ellátás napján, a recepción kell bejelentkezni, ehhez minden alkalommal szükséges a TAJ kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya, valamint ha beutaló köteles szakrendelésről van szó, akkor beutaló. Mindezeket szíveskedjenek átadni a recepción dolgozó kollégáknak. Ez ahhoz szükséges, hogy minden adatuk pontosan legyen rögzítve, ha változás történt azt módosíthassák a kollégák. Ezen kívül a telefonos elérhetőségükre is szükség van, amelyet kérünk a recepciós munkatársunkkal közölni, illetve azt is, ha abban változás történt, így változás esetén tudjuk Önt értesíteni.

Az orvosnál szükség lehet az előzményekre, ezért javasolt a zárójelentéseket, ambuláns lapokat, leleteket, az állandóan szedett gyógyszerek listáját magukkal hozni az ellátásra, mert ezek az információk fontosak a gyógykezelés szempontjából.
A háziorvos szerepe nagyon fontos a komplex ellátásban. Háziorvosuk rendelkezik a legtöbb információval az Önök egészségi állapotáról, ezért fontos bevonni őt az ellátásba. A háziorvos sok megbetegedés esetén tud biztosítani azonnali ellátást, mert meg van hozzá a képesítése, gyakorlata, ismerete, információja. Betegségük esetén el tudja dönteni, hogy Önöknek szükségük van-e szakorvosi ellátásra vagy diagnosztikára, és milyen gyorsan. Tehát a háziorvosuk számos kérdésben segítséget tud nyújtani, lerövidítve az Önök útját az egészségügyi rendszerben, ezért kérjük, forduljon hozzá bizalommal.

Amennyiben kérdése, észrevétele van a Misszió Egészségügyi Központ működéséval kapcsolatban, kérjük neve, e-mail címe megjelölésével írja meg nekünk a titkarsag@misszio.hu címre.
Köszönjük!