RENDELÉSEK
REHABILITÁCIÓS OSZTÁLY
EGYNAPOS SEBÉSZET
ÜGYELET
Váltás akadálymentes változatra

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 7-19 óráig
Cím: 2112 Veresegyház, Gyermekliget utca 30.
Előjegyzés: 06 28 389 625

ARS POETICA
ELÉRHETŐSÉGEK
EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK
MAGÁNRENDELÉSEK
"HÓNAPRÓL HÓNAPRA"
BETEGJOGI TÁJÉKOZTATÓ
BETEGELÉGEDETTSÉG
KÖZÉRDEKŰ ADATOK
PÁLYÁZATOK
GY.I.K.
GALÉRIA
TÁMOGATÓINK
ARCHÍVUM

Rehabilitációs osztály

Galéria

Letölthető dokumentum: Lista, amit befekvéskor mindenképpen hozzon magával!
Előjegyzés, illetve felvétel besorolásához szükséges adatok

rehabilitációAz intézményünkben működő rehabilitációs osztály 18 ágyon mozgásszervi, 12 ágyon stroke, baleseti vagy műtét következtében agysérülést szenvedett betegek fejlesztésével foglalkozik. A rehabilitáció alapfeltétele a stabil belgyógyászati állapot és legalább minimális kontaktuskészség. A rehabilitációs főorvos által vezetett osztályon egy csapatban dolgoznak a különböző szakterületek képviselői rehabilitációs csapatot, teamet alkotva. Együttesen alakítják ki és végzik el az egyénre lebontott terápiás programot. Mindannyian magasan képzett hazai és külföldi tapasztalattal rendelkező szakemberek a rehabilitáció különböző területeiről.
A rehabilitációs tevékenység biztonságos hátterét adja a folyamatos belgyógyászati kontroll, valamint a járóbeteg szakellátás által biztosított széles szakorvosi háttér. Fontosnak tartjuk, hogy a beteget, valamint hozzátartozókat a terápia sikeréről eredményeiről őszintén tájékoztassuk. A központ munkatársai vallják, hogy a sérült életminősége szaktudással, emberséggel jelentősen javítható.

a Misszió épülete
Tesszük a dolgunkat hogy betegeink ne passzív elszenvedői, hanem aktív résztvevői legyenek a rehabilitációs folyamatnak.

A környezet barátságos, emberléptékű. A szobák hangulatosak. A helységek kialakítása a mozgássérültek speciális igényei szerint történt, nem csak az osztály, hanem az épület területén megfelelve az akadálymentes közlekedés minden szabályának. A szép környezet, a személyzet létszáma, a szabadidő értelmes felhasználtatása, tervezése befolyásolja a betegek hangulatát, nagyban segítve gyógyulásukat.

Ellátási kötelezettség
2206 - Súlyos agysérültek rehabilitációja (PDF formátum - Adobe Acrobat Readert igényel!)
0 2201 - Mozgásszervi rehabilitáció (PDF formátum - Adobe Acrobat Readert igényel!)

A rehabilitációs ellátás beutaló köteles ellátás. A háziorvos a rehabilitációra nem, hanem a rehabilitációs ambulanciára adhat beutalót. Rehabilitációra beutalót szakorvos adhat.

Térítési szabályok


MOZGÁSSZERVI REHABILITÁCIÓ

AGYSÉRÜLTEK REHABILITÁCIÓJA

A veresegyházi rehabilitációs központban lehetőség nyílik mozgásszervi problémák kezelésére. A betegek ellátása csoportos és egyéni keretek között valósul meg, melyek ezek:

gyógytorna,
fizikoterápia,
járásiskola,
kézfeladatok,
felsővégtag erősítés,
masszázs,
hidroterápia,
ergoterápia.

A terápiák számát a beteg belgyógyászati állapota, fizikai terhelhetősége, az általános vagy speciális igénye határozza meg.

Az agysérültek számára kidolgozott terápia alapját a konduktív pedagógiai módszer képezi, kiegészülve a következő speciális szakterületek képviselőivel: gyógytornász, fizikoterapeuta, neuropszichológus, logopédus, ergoterapeuta, gyógymasszőr, dietetikus.
Egyéni és csoportos foglalkozásokat vezetünk az egyén képességeit figyelembe véve.
Terápiás lehetőségek:
passzív-aktív izületi átmozgatás,
feladatok fekvőhelyzetben,
kézfeladatok,
járáselőkészítés, járásiskola,
egyéni és csoportos fejlesztőfoglalkozások,
logopédiai és neuropszichológiai vizsgálat és tréning,
hidroterápia, tangentor kezelés, masszázs.

A konduktív pedagógia a csoportos munkaforma jelentőségét hangsúlyozza, a közösen elért siker, a csoport elismerése pozitívan hat az egyén fejlődésére.

Elérhetőségek

Az M3-as autópálya közelében, Budapestről gépkocsival 30 percre, Veresegyházon, a gödöllői dombság legszebb részén található a Misszió Egészségügyi Központ épülete, amelynek első emeletén működik a Misszió Rehabilitációs Központ.

Cím: H-2112 Veresegyház,
Gyermekliget út 30.


Érdeklődni Gyatlova Natáliánál lehet!

Tel.: (36)28 389 623

Fax: (36)28 389 624

E-mail: rehabinfo[kukac]misszio.hu

Célunk, hogy az egyén a rehabilitáció befejeztével elérje az állapotához mért legnagyobb függetlenséget, javuljon az életminősége.

Amennyiben szeretné adományával a REHABILITÁCIÓS OSZTÁLY FEJLESZTÉSÉT segíteni, abban az esetben a Misszió Egészségügyi Központ Magyar Államkincstárnál vezetett 10023002 - 00333094 - 00000000 számú bankszámlaszámán megteheti. A megjegyzéshez kérjük, írja be: „Rehabilitációs Osztály adomány”. Az adományokból vásárolt eszközök a betegek magasabb szintű ellátását segítik (a megvásárlásra került eszközökről minden évben beszámolunk honlapunkon). Segítségét köszönjük.