RENDELÉSEK
REHABILITÁCIÓS OSZTÁLY
EGYNAPOS SEBÉSZET
ÜGYELET
Váltás akadálymentes változatra

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 7-19 óráig
Cím: 2112 Veresegyház, Gyermekliget utca 30.
Előjegyzés: 06 28 389 625

ARS POETICA
ELÉRHETŐSÉGEK
EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK
MAGÁNRENDELÉSEK
"HÓNAPRÓL HÓNAPRA"
BETEGJOGI TÁJÉKOZTATÓ
BETEGELÉGEDETTSÉG
KÖZÉRDEKŰ ADATOK
PÁLYÁZATOK
GY.I.K.
GALÉRIA
TÁMOGATÓINK
ARCHÍVUM

Egynapos sebészet

Galéria


Központi várólista megtekintése
(Saját intézeti várólista megtekintése)

A Misszió Egészségügyi Központ Magyarországon elsőként valósította meg az Irányított Betegellátási Rendszert, valamint a betegek időpontra való érkezését a járóbeteg szakellátásokra. Szakrendelőink mellett diagnosztikai háttérrel, vizes medencével rendelkező fizioterápiás részleggel, nappali kórházzal és rehabilitációs fekvőbeteg osztállyal állunk betegeink rendelkezésére. Tevékenységünk tovább gyarapítása céljából az os sebészeti ellátás területén végzett fejlesztéseknek köszönhetően 2007. szeptember 20-tól bizonyos műtéti ellátások is elérhetőek lettek betegeink részére.

Egynapos sebészeti ellátásban az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által kötött szerződés szerint egy év alatt 1.000 beavatkozást (műtétet) végezhetünk.

Az egynapos sebészet azt jelenti, hogy a műtétek előre tervezhetők és a beteg még az altatásban végzett műtétek után is, a műtétet követő 24 órán belül, többnyire 6-8 órás megfigyelés után, kísérővel, autóval hagyja el a kórházunkat és a gyógyulás otthonában, hozzátartozóik körében történik.

Az egynapos beavatkozás tervezett időpontját a beteg és az orvos közösen határozza meg. A beteg az egynapos beavatkozást szakorvosi javaslat alapján, beutalóval veheti igénybe. A beutalót a beavatkozást végző szakorvos állítja ki. Műtéti beavatkozást csak minimum 5 év folyamatos, fekvőbeteg szakmai gyakorlattal rendelkező orvos végezhet.

Az ellátás mindenki számára elérhető, aki rendelkezik biztosítási (TAJ) kártyával. Külföldiek illetve biztosítási kártyával nem rendelkezők, térítés ellenében vehetik igénybe szolgáltatásainkat.

Az igénybe vehető műtétek típusai intézményünkben egynapos sebészeti ellátás keretében:

Szemészeti műtétek

Sebészeti műtétek Urológiai műtétek Traumatológiai műtétek Ortopédiai műtétek Egynapos sebészeti műtéti alkalmasságra a páciens részéről is vannak általános feltételek:

A tervezett beavatkozás előtt a beteg teljes műtét előtti kivizsgálást igényel (labor, EKG, mellkasröntgen, stb.) Intézményünkben a teljes kivizsgálás biztosított. Aneszteziológiai kivizsgálás közvetlenül a műtét előtt, a reggeli órákban történik. Ezt valójában az altató szakorvos végzi, akitől további tájékoztatást kap, illetve altatással kapcsolatos kérdéseket tehet fel. A betegnek a műtétre és a műtéti érzéstelenítésre (helyi érzéstelenítés, altatásra stb.) való alkalmasságát az anesztezilógiai vizsgálat dönti el. Az altató szakorvos – konzultálva az operatőrrel – mérlegeli, hogy alkalmas-e a beteg az egynapos sebészeti beavatkozásra.

Az esetmenedzsertől vagy a műtétet végző orvostól kap egy konkrét időpontot és előjegyzést a műtétre. Háziorvos tájékoztatása a tervezett beavatkozásról nagyon fontos!

Felkészülés a műtétre: a műtét előtti napon a kezelőorvosával megbeszélt előkészítést hajtsa végre.
A műtét napján, teljes éhgyomorra, az előzetes telefonos egyeztetésnek megfelelően pontos időpontban érkezzen osztályunkra! Minden páciensünk számára kötelező elhozni az elkészült friss leleteket, korábbi zárójelentéseket, rendszeresen szedett gyógyszereit, az itt tartózkodásához szükséges tisztasági csomagot (pizsama, bő hálóing, póló, rövidnadrág, papucs).

Műtéti beavatkozás

A beavatkozás után pár óra a biztonságos hazamenetelre való felkészülés jegyében telik. Ezen felkészülés részei az első lépések, a mobilizálás, a bő folyadékfogyasztás, a toalett, a megfelelő fájdalomcsillapítás és a jó közérzet. A kezelés befejezése után, de még a hazabocsátás előtt az operáló orvosa vizitet tart, megvizsgálja, utasításokkal látja el, megbeszélik az első kontroll- és a kötözés időpontját a beteggel. Amennyiben az operáló orvosán kívül az aneszteziológus is rendben találja az általános állapotát és közérzetét, úgy a zárójelentése kézhezvétele után – HOZZÁTARTOZÓJA KISÉRETÉBEN – elhagyhatja intézményünket.