RENDELÉSEK
REHABILITÁCIÓS OSZTÁLY
EGYNAPOS SEBÉSZET
ÜGYELET
Váltás akadálymentes változatra

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 7-19 óráig
Cím: 2112 Veresegyház, Gyermekliget utca 30.
Előjegyzés: 06 28 389 625

ARS POETICA
ELÉRHETŐSÉGEK
EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK
MAGÁNRENDELÉSEK
"HÓNAPRÓL HÓNAPRA"
BETEGJOGI TÁJÉKOZTATÓ
BETEGELÉGEDETTSÉG
KÖZÉRDEKŰ ADATOK
PÁLYÁZATOK
GY.I.K.
GALÉRIA
TÁMOGATÓINK
ARCHÍVUM

Egyéb szolgáltatásaink

Ugrás ide: Foglalkozás egészségügy, Menedzserszűrés, Hallásvizsgálat, Étkeztetés

Foglalkozás egészségügy

Letölthető dokumentumok:
Beutalás munkaköri orvosi alkalmassági vizsgálatra 1
Beutalás munkaköri orvosi alkalmassági vizsgálatra 2

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény 58. §-a értelmében a munkáltató megfelelő szakképesítéssel rendelkező szakdolgozókból álló foglalkozás-egészségügyi szolgálatot köteles biztosítani munkavállalói részére. Ennek a feladatnak az átvállalását kínálja a Misszió Egészségügyi Központ a munkáltatók számára. Intézményünk a foglalkozás-egészségügyi alapellátást foglalkozás-egészségügyi szakvizsgával rendelkező orvossal és foglalkozás-egészségügyi szakasszisztenssel biztosítja.

A foglalkozás-egészségügyi ellátás hatékonysága minden esetben a három fél (munkavállaló, munkáltató, foglalkozás-egészségügy dolgozói) szoros együttműködésén múlik. A Misszió Egészségügyi Központban a vizsgálatok nyilvántartása számítógépes rendszeren történik. Az előnyök közé sorolható, hogy időpontra érkezik a dolgozó, így a lehető legkevesebbet hiányzik munkahelyéről, valamint minden vizsgálat elvégzése egy helyen történik. A munkavállaló minden vizsgálat alkalmával „Elsőfokú munkaköri alkalmassági vélemény”-t kap. Amennyiben a vizsgált személynél bárminemű betegséget, rendellenességet észlel a szakorvos, úgy a további vizsgálata, kezelése térítésmentesen történik intézményünkben.

Ezen ellátási forma nem tartozik a társadalombiztosítás által finanszírozott ellátások közé, így a Misszió sem tudja biztosítani térítésmentesen ellátottai számára. A térítési díj a Magyar Orvosi Kamara Foglalkozás-egészségügyi Szekciója által megállapított mindenkori összeg. A szolgáltatásról az ápolási igazgató, Konrád Gáborné ad előzetes tájékoztatást, felvilágosítást a 28/389-618-as telefonszámon vagy személyesen.

Várjuk a munkáltatók jelentkezését, előre is megköszönve bizalmukat!

Az alábbiakban röviden ismertetjük a foglalkozás-egészségügyi vizsgálat célját és formáit:

A vizsgálat célja a vizsgálatra kerülő munkavállalók egészségének védelme, a munkahelyi balesetek és a foglalkozási megbetegedések megelőzése.

A vizsgálat lehet előzetes: állapotfelmérés, illetve a munkavállaló adott munkakörben való alkalmasságának megállapítása;


időszakos:soron kívüli vizsgálat: ha olyan behatás éri a munkavállalót, ami zavarja a munkáját, illetve az egészségi állapotában változás történik. záró vizsgálatok: a munkavállaló munkaviszonyának megszűnésekor, az esetleges egészségkárosodás felmérése.

kiegészítő vizsgálatok: ha az előzőekben felsorolt vizsgálatok kóros eltérést mutatnak, akkor ismételt vagy szakorvosi vizsgálatot kérnek, illetve a foglalkozás-egészségügyi szakorvos értesíti a munkavállaló háziorvosát.

Menedzserszűrés

A szűrővizsgálatok célja a leggyakoribb betegségek kockázati tényezőinek feltárása, a betegségek kialakulásának megelőzése, szükség esetén a lehető legkorábbi gyógykezelés alkalmazása és az egészséges életmód kialakításával az emberek egészségének megőrzése. A szűrés tehát alapvetően megelőző tevékenység, alkalmazásával a megbetegedések többsége a tüneteket még nem mutató, rejtett szakban felfedezhető, így jól befolyásolható, gyógyítható.

Az optimális módon végzett szűrési rendszer kialakítása az egyénnek, a családoknak, a munkáltatónak és a társadalomnak egyaránt érdeke, mert költségkihatása kedvezőbb, mint a kialakult betegségek ellátásának finanszírozása, illetve a kieső kereset hiánya. A meghatározott időben végzett, összehangolt vizsgálatokkal megelőzhető, hogy az egyén különböző időpontokban megszervezhető kivizsgálások miatt kiessen a munkavégzésből.

Az optimális szűrési program kritériumai:

A szűrések elvégzése a Misszió Egészségügyi Központban történik, előre egyeztetett időpontban, a szerződő felek munkarendjének, igényeinek figyelembe vételével. Az alapszűrés elvégzése kb. fél napot vesz igénybe.

Az elvégzett vizsgálatok eredményeiről összefoglaló orvosi jelentést állít ki a Misszió Egészségügyi Központ szakorvosa, és szükség esetén javaslatot tesz a páciens háziorvosa felé további vizsgálatok elvégzésére, az életvitelben, életmódban szükséges változtatásokra.

A vizsgálatok díja árlistában rögzített, a páciens pontos tájékoztatást kap az összegről és a fizetés lehetséges módjairól. A Misszió Egészségügyi Központ adott esetekben az árlistától eltérhet, kedvezményt adhat. (pl.: visszatérő egyének, nagyobb létszám egy munkahelyről, stb.), ezt a felek külön megállapodásban előre rögzítik.
A vizsgálatok ára tartalmazza az eredmények informatikai nyilvántartását, tárolását, ami lehetővé teszi a későbbiekben az esetleges állapotváltozások folyamatos nyomon követését. Az adatkezelés az adatvédelmi jogszabály előírásainak megfelelően történik.

A Misszió Egészségügyi Központ szűrési ajánlata:

Alapszűrés

Vizsgálatok:

Belgyógyászat:
- anamnézis felvétele
- fizikális vizsgálat
- vérnyomásmérés
- testsúlymérés
- 12 elvezetéses nyugalmi EKG vizsgálat (2000 Ft)Ára: 9 000 Ft.

Laborvizsgálatok:
- Vérkép
- Süllyedés, vagy CRP
- Nátrium, kálium
- SGOT
- SGPT
- SAP
- Gamma GT
- Se Húgysav
- Se-kreatinin
- Se-karbamid
- Éhgyomri vércukor (éhgyomorra), reggeli utáni
- Se. Cholesterin (éhgyomorra)
- HDL koleszterin
- Triglycerid (éhgyomorra)
- Se Fe
- Teljes vizelet + üledék


Ára: 5 000 Ft.

Nőgyógyászat:
- vizsgálat
- cytologia
- emlővizsgálat
- hüvelyi UH
Ára: 13 000 Ft

Urológiai:
- vizsgálat 50 év felett
- ultrahang vizsgálat

Ára: 6 000 Ft.

Mellkas röntgen

Ára: 5 000 Ft

Hasi ultrahang vizsgálat

Ára: 7 000 Ft

Kiegészítő, választható szűrővizsgálatok

A szűrésre jelentkező igénye szerint, illetve ha az alapszűrés elvégzése során egyes vizsgálatoknál határértéket, vagy fokozott kockázatot tapasztalunk, akkor az alábbi kiegészítő vizsgálatok végezhetők külön díjazás mellett:

1. Emelkedett vércukorszint esetén:
- terheléses vércukor vizsgálat 3 500 Ft

2. Panasz, vagy magas kockázat esetén:
- szív ultrahangos vizsgálata 8 000 Ft
- terheléses EKG 8 000 Ft

3. Székletből kimutatott vér, vagy gyomor - bélpanasz esetén gastroenterológiai vizsgálat:
- gyomor tükrözése 15 000 Ft
- végbél tükrözés 7 000 Ft
- vastagbél tükrözése 25 000 Ft

Szakorvosi vizsgálatok:

1. Ortopédiai vizsgálat: 6 000 Ft

2. Reumatológiai vizsgálat: 6 000 Ft

3. Fül-orr-gégészeti vizsgálat: 6 000 Ft

4. Szemészeti vizsgálat: 6 000 Ft

5. Bőrgyógyászati vizsgálat: 6 000 Ft

6. Ideggyógyászati vizsgálat 6 000 Ft

7. Pszichiátriai vizsgálat: 6 000 Ft

8. Urológiai vizsgálat: 6 000 Ft
9. Gasztroenterológiai vizsgálat: 6000 Ft

10. Diétás tanácsadás: 4 000 Ft

11. Hallásvizsgálat 6 000 Ft

Részletes tájékoztatás:
Személyesen: Misszió Egészségügyi Központ recepciójánál
Telefonon: 06 28 389 625, 06 28 389 626

Étkeztetés

Normál és reform menünkből választhatnak azok, akik ebédjüket a Misszió konyhájának igénybevételével szeretnék megoldani. Ételeink a legszigorúbb minőségügyi előírásokat betartva kiváló minőségű alapanyagokból készülnek.
Egy normál ebéd ára (leves + második): 500 Ft + ÁFA. Reform ebéd ára (leves + második): 500 Ft + ÁFA.
Érdeklődni a pénzügyi osztályon, a 28/389-618-as számon lehet.