Rehabilitáció

Az intézményünkben működő rehabilitációs osztály 18 ágyon mozgásszervi, 12 ágyon stroke, baleseti vagy műtét következtében agysérülést szenvedett betegek fejlesztésével foglalkozik. A rehabilitáció alapfeltétele a stabil belgyógyászati állapot és legalább minimális kontaktuskészség. A rehabilitációs főorvos által vezetett osztályon egy csapatban dolgoznak a különböző szakterületek képviselői rehabilitációs csapatot, teamet alkotva. Együttesen alakítják ki és végzik el az egyénre lebontott terápiás programot. Mindannyian magasan képzett hazai és külföldi tapasztalattal rendelkező szakemberek a rehabilitáció különböző területeiről.
A rehabilitációs tevékenység biztonságos hátterét adja a folyamatos belgyógyászati kontroll, valamint a járóbeteg szakellátás által biztosított széles szakorvosi háttér. Fontosnak tartjuk, hogy a beteget, valamint hozzátartozókat a terápia sikeréről eredményeiről őszintén tájékoztassuk. A központ munkatársai vallják, hogy a sérült életminősége szaktudással, emberséggel jelentősen javítható.
Tesszük a dolgunkat hogy betegeink ne passzív elszenvedői, hanem aktív résztvevői legyenek a rehabilitációs folyamatnak.

A környezet barátságos, emberléptékű. A szobák hangulatosak. A helységek kialakítása a mozgássérültek speciális igényei szerint történt, nem csak az osztály, hanem az épület területén megfelelve az akadálymentes közlekedés minden szabályának. A szép környezet, a személyzet létszáma, a szabadidő értelmes felhasználtatása, tervezése befolyásolja a betegek hangulatát, nagyban segítve gyógyulásukat.

Osztályvezető főorvos: Dr. Simoncsics Eszter                             Információ: Gyatlova Natália +36 (28) 389-623

Amit befekvéskor mindenképpen hozzon magával!

Előjegyzés, illetve felvétel besorolásához szükséges adatok

Ellátási kötelezettség
Súlyos agysérültek rehabilitációja
Mozgásszervi rehabilitáció

A rehabilitációs ellátás beutaló köteles ellátás. A háziorvos a rehabilitációra nem, hanem a rehabilitációs ambulanciára adhat beutalót. Rehabilitációra beutalót szakorvos adhat.

Térítési szabályzat

Célunk, hogy az egyén a rehabilitáció befejeztével elérje az állapotához mért legnagyobb függetlenséget, javuljon az életminősége.

Amennyiben szeretné adományával a REHABILITÁCIÓS OSZTÁLY FEJLESZTÉSÉT segíteni, abban az esetben a Misszió Egészségügyi Központ Magyar Államkincstárnál vezetett 10023002 – 00333094 – 00000000 számú bankszámlaszámán megteheti. A megjegyzéshez kérjük, írja be: „Rehabilitációs Osztály adomány”. Az adományokból vásárolt eszközök a betegek magasabb szintű ellátását segítik (a megvásárlásra került eszközökről minden évben beszámolunk honlapunkon). Segítségét köszönjük.